City Shapers Nijmegen en omstreken

City Shapers Nijmegen en omstreken...

Dit bericht is geplaatst op 15-10-2022

Graag willen wij ons kort voorstellen:

  • Henk Hop, ondernemer en bestuurslid CopN platform voor christelijke ondernemers.
  • Petra van der Weetering, directeur Driestroomhuis de Meander en voorganger Follow.
  • Philinde van Selm, teamleider Navigators Nijmegen, coördinator Perplex en projectleider stichting ANDERS
  • Piet van Walsem, voorzitter CityShapers, consultant de Meander en Directeur Red Chair Movement discipelschapsbeweging in diverse landen.

In het afgelopen jaar zijn we met z’n vieren regelmatig bij elkaar gekomen als een community van gelovigen met een hart voor het Rijk van Nijmegen. We geloven dat er door de jaren heen veel initiatieven in Nijmegen en omgeving zijn geweest en nog steeds, om ons Rijk van Nijmegen bekend te maken met het Goede Nieuws van het Koninkrijk van God. Hierin hebben we gezien dat dit op vele manieren en heel divers wordt gedaan.

Samen hebben we God gezocht om een visie, doelen en waarden op te stellen waarin velen zich kunnen vinden om nog meer de handen ineen te slaan voor het gebied waar we allen een hart voor hebben om zo het christelijke geluid in de stad duidelijker te laten horen. Ook om meer mogelijkheden te krijgen voor waardevolle bijdragen voor het Rijk van Nijmegen. Hierdoor geloven we dat wij als christenen meer met oplossingen kunnen komen voor de grote problemen die we in het rijk van Nijmegen zien. Zoals toenemende armoede, eenzaamheid onder studenten, drugsgebruik en doelloosheid onder jongeren, woningnood en ondernemers die worstelen met hogere lasten. Binnenkort organiseren we een informatie avond  waarop we willen delen hoe dit vorm zou kunnen krijgen, zodat we door samen op te trekken een helderder en krachtiger geluid voor Gods Koninkrijk in de stad en omgeving kunnen laten horen.