MOVE Nijmegen 2022

DE MOVE ZOMER KOMT ER WEER AAN! Na twee zomers in coronatijd lijkt er deze zomer sowieso niks in de weg te staan om de MOVE-ZOMERWEEK te houden.

Dit bericht is geplaatst op 19-05-2022

MOVE ZOMER komt er weer aan!

Hallo !

DE MOVE ZOMER KOMT ER WEER AAN! Na twee zomers in coronatijd lijkt er deze zomer sowieso niks in de weg te staan om de MOVE-ZOMERWEEK te houden. We kijken er enorm weer naar uit. De conferentie is ieder jaar weer een feest en een tijd waarin veel jongeren worden toegerust. Aansluitend zal de spel en sportweek weer worden gehouden in de drie wijken waar we actief zijn, namelijk in Hatert, Noord en Heseveld.

We zijn weer druk bezig met de voorbereidingen momenteel. Vanuit de gemeente hebben we al de vraag gekregen...jullie gaan toch wel weer MOVE doen deze zomer?! Daar gaan we alles aan doen inderdaad hebben we gezegd. En om dat te bereiken hebben we uw hulp nodig. We merken de laatste jaren steeds meer dat er echt wel genoeg mensen zijn die MOVE een warm hart toedragen en willen helpen maar dat het soms best wel een uitdaging is om die mensen te vinden. Daar waar we jaren geleden een rondje langs de kerken deden en dat dit normaliter voldoende was om alle ondersteuning te krijgen die we nodig hadden, lijkt het nu wat anders. Er is blijkbaar ook veel veranderd in het kerkelijke landschap. Wellicht ook door corona of andere zaken. Feit blijft dat we als MOVE graag een platform zijn waar verschillende christenen maar ook niet gelovigen de handen ineen slaan voor onze mooie stad Nijmegen. We geloven dat een boodschap van hoop, geloof en liefde in deze tijd keihard nodig is. Wil jij hieraan mee bouwen of helpen dan zou dat heel fijn zijn. Lees hieronder hoe. Eerst heel kort nog even wie en wat MOVE is voor degene die dat niet weten.
 
WIE & WAT IS MOVE?

"MOVE@Nijmegen bestaat om het Koninkrijk van God te bouwen in de verschillende wijken in Nijmegen" staat zo mooi beschreven in ons kerndoel. Klinkt groot, klinkt ambitieus, maar dat willen we ook zijn. Dit is ook iets wat we proberen mee te geven aan al die mooie jonge gasten die meebouwen. Het is niet zomaar een christelijke oneliner zodat het mooi staat. Nee we geloven echt dat we iets te brengen hebben in onze prachtige stad Nijmegen en haar bewoners. We hebben de afgelopen jaren dit zeker regelmatig mogen zien en beleven. Mensen uit de wijken die aansluiting vinden bij de MOVE familie. Jongeren die bij Youth Alpha komen, ouders die meehelpen en de lokale kerk vinden en vooral veel mooie gesprekken en een sfeer die anders is dan normaal (dat zijn de woorden van verschillende ouders uit de wijken). Dit gebeurt dus tijdens momenten in de zomerweek die we organiseren, maar daarnaast zijn we ook het hele jaar door actief in de wijken, want we willen echt onderdeel zijn van die wijken anders kun je geen verandering brengen. Dus we blijven zaaien in alle teamleden en we blijven zaaien in onze wijken en de mensen in Nijmegen.  Dus daar gaan we mee door! Nijmegen heeft Jezus nodig, en die duwen we mensen niet door de strot maar vanuit het verlangen om zelf te blijven veranderen en een hoop genade zal er steeds meer verandering in de stad komen. Bouw jij mee!?
 
HOE KUN JE MEEBOUWEN?

1. BID MEE

Zonder gebed zal er weinig gebeuren. We weten dat veel mensen meebidden ieder jaar en ook door het jaar heen voor alle activiteiten die we organiseren. Met name in de zomerweek als we dagelijks een gebedsmail sturen zijn we erg dankbaar om te weten dat er in Nijmegen en omgeving zoveel christenen in gebed meebidden voor het werk wat we doen. Dat willen we jullie ook echt vragen. De grootste gebedspunten nu zijn eigenlijk punt 2 en 3 die hieronder beschreven staan; voorziening in teamleden en financiën. Alvast bedankt!
 
2. DOE MEE ALS TEAMLID
WEES ER DUS BIJ! #DITWILJENIETMISSEN

Dus wat kun je doen?
  • Heb je interesse? Meld je aan! Reageer op deze mail of contact Randy  of één van de coördinatoren van de wijken. Meer info op de website www.move-nijmegen.nl 
  • Ken je iemand die dit heel leuk zou vinden, stuur deze mail dan door of breng ze met ons in contact.
 
3. ONDERSTEUN MOVE FINANCIEEL

De MOVE zomer kost geld, dat is simpel. Daarom hebben we financiën nodig. Dat is ook simpel ;) We willen hierin transparant zijn. Hieronder een beknopt overzicht van de kosten:
- Ieder project in een wijk kost per zomer ongeveer 3000 euro (sommige wijken iets minder, sommige wijken meer)
- De voorbereidingsconferentie, wat ieder jaar zo ontzettend bijzonder is en voor veel teamleden heel opbouwend, kost ook geld uiteraard. We huren een klooster af 4 dagen, catering voor 70  ed. kost alles bij elkaar inclusief de startdag die ook bij de voorbereiding hoort: 5500 euro.
TOTAAL: 9000 + 5500 = 14.500 euro

We ontvangen subsidie van de gemeente. Dat is waarschijnlijk hetzelfde als vorig jaar (hopen we) = 8000 euro.
We merken en horen dat het voor veel vrijwilligers als een stretch wordt ervaren om en 2 weken van je tijd te geven en om daar ook een bijdrage voor te betalen. In een ideaal scenario verzamelen we als christelijk Nijmegen genoeg geld is zodat deze helden dit kosteloos kunnen doen. 
Dat zou betekenen dat we dan nog 6.500 euro nodig hebben. 

Ben je teamlid en je leest dit, weet dan dat het een streven is. We houden jullie op de hoogte. En je mag ook aangeven dat je sowieso je bijdrage betaalt en het als gift inzet.

Vorig jaar is door veel mensen ook heel ruimhartig gegeven. We willen je vragen om na te denken of je MOVE financieel wil ondersteunen. Je kan je gift overmaken naar:

Stichting Move Nijmegen
NL37 RABO 0308 992016
vermeld als het voor een specifieke wijk is of voor algemeen

Alvast heel hartelijk bedankt!
4. HELP MEE IN EEN PROJECTTEAM

In iedere wijk is er een projectteam, een soort van praktisch team die helpt en ondersteunt waar nodig. Aan iedere wijk lokaal een gemeenschap of kerk gekoppeld. Vanuit die plekken helpen er al mensen mee, maar we kunnen altijd nog redelijk wat mensen gebruiken. Waar moet je aan denken?
  • Opbouw en afbouw tijdens de spel en sportdagen
  • Hulp bij de buurtBBQ op vrijdag
  • Logistiek, brengen en halen van spullen (wij houden van mensen met trekhaken ;))
  • Catering op het veld
  • Avondmaaltijden voor de teamleden (ongeveer 15 personen)
  • Gebedsteam in een wijk
Nou, genoeg te doen zoals je ziet. Met name in Hatert is extra hulp zeer welkom!
Heb je zin en tijd, geef het snel door en wij koppelen jullie aan de teamleiders van die betreffende wijk.
 
GA NAAR DE WEBSITE VAN MOVE - KLIK HIER
 
Kortom, er is nog genoeg werk te doen in de voorbereidingen. Voor nu alvast bedankt. In de zomerweek zullen we weer dagelijks een gebedsmail eruit te sturen. We gaan er met elkaar weer een groot feest van maken deze zomer. 

Hartelijke groet
Randy Karssemakers
namens het MOVE team
T: 06-26774275
E: nijmegen.move@gmail.com
 
Facebook
Twitter
Link
Website
 
Copyright © 2022 Move@Nijmegen, All rights reserved. 
U ontvangt deze mail omdat u op de hoogte wil blijven over Move@Nijmegen 

Our mailing address is: 
Move@Nijmegen
Dijkstraat 3
Oosterhout Overbetuwe, Gelderland  6678AX
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp